29.11.2014

kolmen valtakunnan caesar-salaatti

Yhdysvaltoihin muuttaneen italialaiskokin Meksikossa sijainneeseen ravintolaan kehittämä Caesar-salaatti on takuuherkku klassikko. Makean rapean romaine-salaatin, leipäkrutonkien ja parmesanin lisäksi salaattiin kuuluu Worcester-kastikkeella maustettu majoneesipohjainen salaatinkastike. Salaattiin voi lisätä maun mukaan esimerkiksi grillattua kanaa ja keitettyjä kananmunia.


Neljälle tarvitset:

2 cosmopolitan- tai romaine- eli sidesalaattikerää revittynä suupaloiksi
neljä palaa paahtoleipää, ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
n. 100 g parmesan-juustoa, perunankuorimaveitsellä vuoltuina lastuina
(4 kpl grillattua broilerin rintafilettä + 4 keitettyä kananmunaa)
mustapippuria, suolaa
oliiviöljyä

kastikkeeseen tarvitset:
1 kananmunan keltuainen (raaka)
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
1 dl miedon makuista oliivi- tai rypsiöljyä
(tai edellisten ainesten sijaan 1,5dl valmista majoneesia)
1 tl Worcester-kastiketta
1 rkl hienoksi raastettua parmesan-juustoa
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna
mustapippuria myllystä
2-3 rkl maitoa


Valmista majoneesi sauvasekoittimella: sekoita ensiksi keltuaiseen etikka ja sinappi, ja lisää sitten pikkuhiljaa sauvasekoittimen koko ajan käydessä öljy ohuena nauhana. Sekoita valmiiseen majoneesiin Worcester-kastike, juustoraaste, valkosipuli ja pari kierrosta mustapippuria. Ohenna kastike sopivan ohueksi maidolla.

Pilko vaalea leipä suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla hieman oliiviöljyä ja paahda leivät rapeiksi molemmin puolin. Mausta paistetut krutongit mustapippurilla ja pienellä suolaripauksella. (Öljyssä paistettujen krutonkien sijaan voi oikein hyvin käyttää paahtimessa paahdettua leipää kuutioituna.)


Pyörittele salaatti ja kastike sekaisin, lisää krutongit, parmesan ja halutessasi kypsää kanaa ja kananmunia. Pyöräytä päälle vielä hieman mustapippuria. Yksinkertainen salaatti toimii hyvin alkusalaattina, kanalla ja kananmunilla salaatista rakentuu herkullinen lounas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti