Onnea matkaan!

Matkalle maailman keittiöihin tarvitaan avointa ja uteliasta mieltä, pikkuisen kärsivällisyyttä ja sopivasti aikaa!

Reseptien pituutta ei kannata säikähtää – kaikki ruoat ovat helppoja valmistaa, vaikka raaka-ainelistaus olisikin pitkä. Ohje kannattaa lukea ajatuksella läpi ennen hihojen ylös käärimistä. Ohjeiden lopusta löytyy listaus reseptiin mahdollisesti liittyvistä PRO-vinkeistä. Nekin kannattaa lukaista ennen kokkailua!

Vasta sitten, kun kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät pöydältä, kannattaa ryhtyä pilkkomishommiin. Mitä enemmän reseptissä on raaka-aineita, sitä kauemmin kestävät esivalmistelut.


Tuntemattomalle makumatkalle ei lähdetä kiukkunälkäisenä maanantai-iltana, vaan ruoanlaittoon varataan reippaasti aikaa. Kokkailu itsessään voi olla jopa antoisampaa kuin valmiin ruoan syöminen, ja samalla vaivalla ruokaa kannattaa valmistaa reilumpikin annos pakastettavaksi niitä arjen kiireisiä iltojakin varten.

Tärkeintä ruoanlaitossa on maistelu. Kannattaa huomioida, että esimerkiksi mausteiden vahvuudessa voi olla suuriakin eroja sen mukaan, käytetäänkö ruokaan juuri avatun maustepussukan sisältöä, vai kaapin perukoille avonaiseksi unohtuneen purnukan antimia. Tarvittavan suolan määräkin riippuu monesta asiasta: minkä verran ruoasta ehtii haihtua nestettä, onko käytettyjen perunoiden koko ollut samanlainen kuin alkuperäisessä reseptissä, syökö ruokaa suolaan tottunut vaari vai suolatonta ruokaa suosiva taapero ja niin edelleen. 

Kokkailu ei ole eksaktia tiedettä, reseptejä saa ja pitääkin soveltaa tarpeen ja makuaistin mukaan! 

(Reseptien laatija on kokkikoulutuksen saanut harrastelija, jolla on takanaan kymmenen vuoden kasvisruokavalio ennen sekasyöjäksi palaamista. Yhteyttä bloggaajaan voi ottaa jättämällä yhteydenottopyyntö minkä tahansa reseptin kommenttiin.)

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Kiitos! Olet parhautta <3 ...ja vielä kun lisäät tähän sen kätevän googlen seuraa-painikkeen, niin saan uusimmat päivitykset hetinyt ;)

  terv. ystäväsi, kotiäiti 2015

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onkohan se tuo painike, jonka lisäsin tuonne sivun vasempaan alalaitaan? en osaa :D

   Poista