Reseptien pituutta ei kannata säikähtää – kaikki ruoat
ovat helppoja valmistaa, vaikka raaka-ainelistaus olisikin pitkä. Ohje
kannattaa lukea ajatuksella läpi ennen hihojen ylös käärimistä. Ohjeiden lopusta löytyy listaus reseptiin mahdollisesti liittyvistä PRO-vinkeistä. Nekin kannattaa lukaista ennen kokkailua!
Vasta sitten, kun kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät pöydältä, kannattaa ryhtyä pilkkomishommiin. Mitä enemmän reseptissä on raaka-aineita, sitä kauemmin kestävät esivalmistelut.
Vasta sitten, kun kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät pöydältä, kannattaa ryhtyä pilkkomishommiin. Mitä enemmän reseptissä on raaka-aineita, sitä kauemmin kestävät esivalmistelut.
Tuntemattomalle makumatkalle ei lähdetä kiukkunälkäisenä
maanantai-iltana, vaan ruoanlaittoon varataan reippaasti aikaa. Kokkailu
itsessään voi olla jopa antoisampaa kuin valmiin ruoan syöminen, ja samalla
vaivalla ruokaa kannattaa valmistaa reilumpikin annos pakastettavaksi niitä arjen
kiireisiä iltojakin varten.
Tärkeintä ruoanlaitossa on maistelu. Kannattaa huomioida,
että esimerkiksi mausteiden vahvuudessa voi olla suuriakin eroja sen mukaan,
käytetäänkö ruokaan juuri avatun maustepussukan sisältöä, vai kaapin perukoille
avonaiseksi unohtuneen purnukan antimia. Tarvittavan suolan määräkin riippuu
monesta asiasta: minkä verran ruoasta ehtii haihtua nestettä, onko käytettyjen
perunoiden koko ollut samanlainen kuin alkuperäisessä reseptissä, syökö ruokaa
suolaan tottunut vaari vai suolatonta ruokaa suosiva taapero ja niin edelleen.
Kokkailu ei ole eksaktia tiedettä, reseptejä saa ja pitääkin soveltaa tarpeen ja makuaistin mukaan!
(Reseptien laatija on kokkikoulutuksen saanut harrastelija, jolla on takanaan kymmenen vuoden kasvisruokavalio ennen sekasyöjäksi palaamista. Yhteyttä bloggaajaan voi ottaa jättämällä yhteydenottopyyntö minkä tahansa reseptin kommenttiin.)
Kokkailu ei ole eksaktia tiedettä, reseptejä saa ja pitääkin soveltaa tarpeen ja makuaistin mukaan!
(Reseptien laatija on kokkikoulutuksen saanut harrastelija, jolla on takanaan kymmenen vuoden kasvisruokavalio ennen sekasyöjäksi palaamista. Yhteyttä bloggaajaan voi ottaa jättämällä yhteydenottopyyntö minkä tahansa reseptin kommenttiin.)
Mahtavaa! Kiitos! Olet parhautta <3 ...ja vielä kun lisäät tähän sen kätevän googlen seuraa-painikkeen, niin saan uusimmat päivitykset hetinyt ;)
VastaaPoistaterv. ystäväsi, kotiäiti 2015
onkohan se tuo painike, jonka lisäsin tuonne sivun vasempaan alalaitaan? en osaa :D
PoistaOn! Osaat!
Poista