17.10.2015

Turkkilaiset lihapullat

Kanelia, korintteja, pinjansiemeniä, chiliä... Turkkilaisella twistillä lihapullat kelpaavat juhliinkin, erityisesti silloin, kun lihana on mahdollisuus käyttää kotimaista karitsaa.


Pellilliseen lihapullia tarvitset:

400-500g karitsan jauhelihaa (myös rasvainen naudanliha käy)
2 rkl korintteja
1 pieni sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 kukkuraista rkl korppujauhoja
2 tl jauhettua kanelia
1 dl pinjansiemeniä
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
2 kananmunaa
2 rkl ketsuppia
1,5-2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua persiljaa


Liota korintteja 5 minuuttia tilkassa vettä ja valuta ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota kymmenisen minuuttia ja sekoita mukaan jauheliha. Paista paistinpannulla pieni nokare taikinaa, maista ja lisää tarvittaessa suolaa/ pippuria/ chiliä. Muovaa seoksesta pieniä lihapullia leivinpaperille. Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile kotosuomalaisittain kuumina pottumuussin kanssa, tai nautiskele kylminä cocktail-paloina kuivan kuohuviinin kera.

(Resepti mukaeltu Glorian R&V 6/2009 -lehden ohjeesta.)


1 kommentti:

  1. Ihana ohje! Aina etsii "jotain uutta jauhelihasta" ja tämä on ehdottomasti kokeiluun menevä. Kiva blogi muutenkin, herkullisia ohjeita :)

    VastaaPoista